skip to content

Jansen, Annemiek

Overview
Works: 11 works in 13 publications in 1 language and 17 library holdings
Roles: Author, Translator, Correspondent, Recipient
Publication Timeline
Key
Publications about Annemiek Jansen
Publications by Annemiek Jansen
Most widely held works by Annemiek Jansen
Een deftige pekinees en andere hondenverhalen by James Herriot( Book )
2 editions published between 1987 and 1992 in Dutch and held by 5 libraries worldwide
Verhalen over honden en hun eigenaren die zich afspelen op het platteland van Yorkshire in de jaren dertig
Hondenverhalen by James Herriot( Book )
1 edition published in 1993 in Dutch and held by 4 libraries worldwide
Verhalen van de bekende Engelse dierenarts over honden
Naer den eysch der behoeftighen : over de geschiedenis van de Protestantse Diaconie te Nijmegen by Annemiek Jansen( Book )
1 edition published in 2007 in Dutch and held by 2 libraries worldwide
Brief van Annemiek Jansen aan Wilhelmus Johannes Maria Antonius Asselbergs (1903-1968) by Anton van Duinkerken( Archival Material )
2 editions published in 1948 in Undetermined and held by 2 libraries worldwide
Beda op z'n Nederlands : het leven van de H. Oswald in de verzameling Ribadeneira en Rosweydus by Annemiek Jansen( Book )
in Dutch and held by 1 library worldwide
"Samen op zoek naar een betere financiële beheersing" : onderzoek naar de invloed van DBC's in het B-segment op het management control systeem van het Medisch Centrum Haaglanden by A Jansen( Book )
1 edition published in 2006 in Dutch and held by 1 library worldwide
Sinds de invoering van de DBC-systematiek en marktwerking in het B-segment, is er veel veranderd in de Nederlandse gezondheidszorg. De overgang van aanbodregulering naar vraagsturing, dwingt ziekenhuizen zich in toenemende mate op te stellen als ondernemers. Ziekenhuizen worden daardoor in de uitvoering van hun activiteiten met meer onzekerheid geconfronteerd. Door de overgang van financiering op basis van FB parameters naar productfinanciering op basis van DBC's, raken ziekenhuizen hun gegarandeerde inkomen kwijt. Productfinanciering leidt namelijk tot opbrengsten die afhankelijk zijn van de geleverde hoeveelheid producten. Indien men niet adequaat plant, registreert en declareert, krijgt het ziekenhuis geen geld van de zorgverzekeraar. Hierdoor lopen ziekenhuizen een groter financieel risico dan met de oude systematiek. Ziekenhuizen zijn genoodzaakt bedrijfsmatiger te werken en zich bezig te houden met onderwerpen als concurrentie, marketing en kost- en verkoopprijzen van hun zorgproducten. Deze veranderingen leiden tot de noodzaak tot het ontwikkelen en/ of aanpassen van hun Management Control Systeem (MCS). De interne organisatie zal aangepast moeten worden aan de externe veranderingen en het beheersinstrumentarium zal geoptimaliseerd moeten worden. Door middel van een kwalitatief onderzoek is geprobeerd inzicht te krijgen in de discrepanties tussen de huidige situatie van management control in het Medisch Centrum Haaglanden en de gewenste situatie op basis van literatuur. Het onderzoek is gestart met het ontwikkelen van een conceptueel model en proposities op basis van literatuurstudie. Dit conceptuele model representeert de gewenste situatie voor management control en het beheersen van financieel risico. Op basis hiervan is een topic lijst opgesteld en werden interviews afgenomen met de Organisatorisch- en Medisch Managers van vier verschillende Functiegroepen. De uitkomsten van het onderzoek zijn geclusterd naar de onderwerpen van het conceptueel model en aan de hand hiervan zijn de resultaten van het onderzoek beschreven. Naar aanleiding van de resultaten kan geconcludeerd worden dat het grootste deel van de respondenten zich goed bewust is van de externe veranderingen. Met het oog op een mogelijke uitbreiding van het B-segment worden door de Functiegroepen diverse (strategische) initiatieven ontplooit. Sturen op het B-segment, het onderbouwen van
Bezuinigen op regels en investeren in vertrouwen by Annemiek Jansen( Book )
1 edition published in 2002 in Dutch and held by 1 library worldwide
Roosje : het vreemde lichtje by Peter Holeinone( Book )
1 edition published in 1987 in Dutch and held by 1 library worldwide
De ontwikkeling van het zitten : een overzicht van biomechanische en neurofysiologische factoren by Annemiek Jansen( Book )
1 edition published in 1993 in Dutch and held by 0 libraries worldwide
Weg/railvervoer? of railvervoer weg! : concurrentiepotentieel van het gecombineerd weg/railvervoer by Boudewijn van Bochove( Book )
1 edition published in 1992 in Dutch and held by 0 libraries worldwide
Bevraagd : Principes volgens Jenaplan by Annemiek Jansen( Book )
1 edition published in 1990 in Dutch and held by 0 libraries worldwide
 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Languages
Dutch (11)
Close Window

Please sign in to WorldCat 

Don't have an account? You can easily create a free account.