WorldCat Identities

Château-Musée de Gaasbeek

Overview
Works: 26 works in 28 publications in 3 languages and 92 library holdings
Genres: Exhibition catalogs  Catalogs  History  Guidebooks 
Roles: his, Other
Classifications: N8253.T5, 700.411
Publication Timeline
.
Most widely held works by Château-Musée de Gaasbeek
Once upon a castle : uncover my secrets = ontsluier mijn geheimen by Mercedes Kemp( Book )

1 edition published in 2014 in English and held by 31 WorldCat member libraries worldwide

Château de Gaasbeek by Herman Vandormael( Book )

1 edition published in 1988 in French and held by 9 WorldCat member libraries worldwide

De kasteelheren van Gaasbeek Arconati-Visconti. [Tentoonstelling]. Staatsdomein Gaasbeek, 15 juli 1967-3 september 1967 by Château-Musée de Gaasbeek( Book )

1 edition published in 1967 in Dutch and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Pieter Bruegel de oude, 1569-1969 : schilderijen, etsen, keramiek, beeldhouwwerken : catalogus by Pieter Bruegel( Book )

1 edition published in 1969 in Dutch and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Kairos castle : Over de kunst van het juiste ogenblik = The art of the moment by Joke J Hermsen( Book )

1 edition published in 2017 in Dutch and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

Kairos Castle is a book on 'the opportune moment', with Dutch philosopher and author Joke Hermsen as curator. We know Chronos as the Greek god of time. But who also knows his grandson Kairos, the god of 'the opportune moment', who provides unexpected insights and offers new opportunities? He interrupts measurable time and represents all those inspired moments of beauty and vigour that make life intense. If Kronos is the time that we have, Kairos is the time that we are. With this book, Joke Hermsen reveals a place where this other time is experienced. Together with a team of artists she sets out in search of traces of the inspiring 'Kairos time'. With word and image, sound and colour she is seeking for muted time, for reflection, inspiration and movement. This is a collaborative project involving a multitude of artists.00Exhibition: Kasteel van Gaasbeek. Belgium (01.04.-18.06.2017)
The Castle of Gaasbeek by Herman Vandormael( )

1 edition published in 1987 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Feast of fools : Bruegel herontdekt( Book )

1 edition published in 2019 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Pieter Bruegel wordt vaak beschouwd als dé belichaming van de Vlaamse identiteit. Waarom is dat zo, sinds de revival van zijn werk rond 1900? Hoe komt het dat hij uitgroeide tot een icoon, een onuitputtelijke bron van inspiratie én een huizenhoog cliché? In de expo 'Feast of Fools. Bruegel herontdekt' maakt de bezoeker kennis met een reeks sleutelwerken van Vlaamse en internationale kunstenaars die 'iets met Bruegel hebben'. Ze knopen aan bij zijn thema's, herinterpreteren die, citeren hem, . en tonen zo aan dat zijn werk niets aan relevantie heeft ingeboet.00De tentoonstelling vertrekt vanuit 'het grote misverstand', toen Bruegel in de nadagen van de romantiek geproclameerd werd tot een diep in de Vlaamse klei gewortelde picturale bard van boerenpsalmen, krakende sneeuwlandschappen en eeuwig ruisende korenvelden. Hij peilt naar de manier waarop Vlaamse en bij uitbreiding Belgische kunstenaars tijdens het interbellum omgingen met zijn artistiek legaat, en hoe daarbij zowel neo-Bruegelbeelden als pastiche-overschrijdend, interessant nieuw werk ontstonden. Hierbij aansluitend trekt de expo verschillende hedendaagse registers open, met kunst, performance en muziek. Aan een tiental kunstenaars wordt gevraagd om in te spelen op thema's uit Bruegels oeuvre, of op de interpretatie daarvan door de generatie van de herontdekkers. Deze creaties worden gekoppeld aan binnen de context relevant bestaand werk van grote namen zoals Hans Op de Beeck, Marcel Broodthaers, The Chapman Brothers, Jeff Wall, Werner Tübke, . 00Exhibition: Kasteel Gaasbeek, Lennik, Belgium (07.04.-28.07.2019)
SCHILDERIJEN, SCHETSEN, TEKENINGEN( Book )

1 edition published in 1996 in Dutch and held by 1 WorldCat member library worldwide

Meeting Bruegel book - God is a child by Honoré d'O( Book )

1 edition published in 2019 in English and held by 1 WorldCat member library worldwide

Naar aanleiding van de 450e verjaardag van Bruegels dood besloot Honoré d'O voor de tentoonstelling 'Feast of Fools. Bruegel Rediscovered' in het Kasteel van Gaasbeek op het nachtkastje van Markiezin Visconti een boek met verbanden te leggen. Daarvoor ging Honoré d'O op reis: niet alleen om naar het Kasteel aan de Rand van een Meer van Ambrogio Lorenzetti in Siena, of naar de grote overzichtstentoonstelling van Pieter Bruegel in Wenen en die van Adriaen Brouwer in Oudenaarde te gaan kijken, maar ook om te reizen in zijn werk en archief, en om aan de hand van drie grote kunstenaars uit de geschiedenis een tentoonstelling in een boek te maken.0Wat deze kunstenaars bindt, is hun nadrukkelijke aandacht voor de reële mens waarin we onszelf herkennen.0Het boek bevat alleen beelden. Het is een reisverhaal, het is een studieboek.0De beelden zijn gekozen en geordend om ze in de eerste plaats één voor één te lezen en ze geleidelijk in groeiende verbanden te zien. De puur visuele taal leeft van onacademische methodes, het onderzoek zoekt vergelijkingen, werpt suggesties, vindt associaties, gebruikt subjectiviteiten, splitst in interpretaties, omarmt symboliek,. en legt, bijna parallel met de academische studie, in zijn helderheid het 'mythologisch' denken van het kunstwerk (de kunstenaar) bloot. God is een kind draagt het masker van de metafoor.00Exhibition: Kasteel van Gaasbeek, Belgium (07.04.-28.07.2019)
De Kruisweg van Edgard Tytgat in het kasteel van Gaasbeek by H Vandormael( Book )

1 edition published in 1989 in Dutch and held by 1 WorldCat member library worldwide

Les Arconati-Visconti, châtelains de Gaasbeek by Robert O. J. van Nuffel( Book )

1 edition published in 1967 in French and held by 1 WorldCat member library worldwide

 
moreShow More Titles
fewerShow Fewer Titles
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.82 (from 0.69 for De kasteel ... to 1.00 for La constru ...)

Alternative Names
castello di Gaasbeek

Castelo de Gaasbeek

Castillo de Gaasbeek

Castillo-Museo de Gaasbeek

Château-Musée de Gaasbeek

Domaine de l'Etat de Gaasbeek

Domaine national de Gaasbeek Château-Musée

Gaasbeek (Belgium) Château-Musée

Gaasbeek (Belgium) Kasteel-Museum

Gaasbeek Castle

Kasteel

Kasteel Gaasbeek

Kasteel-Museum

Kasteel-Museum van Gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek

Kastelo de Gaasbeek

Schloss

Schloss Gaasbeck

Schloss Gaasbeek

Замок Гаасбек

Գասբեկի ամրոց

Languages
Dutch (10)

French (9)

English (9)