WorldCat Identities

Rossum, Wibo van (Wilhelmus Maria) 1961-2018

Overview
Works: 7 works in 17 publications in 2 languages and 65 library holdings
Genres: Academic theses 
Roles: Author, Editor
Classifications: K487.A57, 340.11
Publication Timeline
.
Most widely held works by Wibo van Rossum
Internationale kinderontvoering : de uitvoeringspraktijk van inkomende zaken in Nederland, Engeland & Wales, Zweden en Zwitserland by Merel Jonker( Book )

4 editions published in 2015 in Dutch and held by 16 WorldCat member libraries worldwide

Dit onderzoek evalueert de huidige uitvoeringspraktijk van inkomende zaken internationale kinderontvoering in Nederland en plaatst deze in een rechtsvergelijkend perspectief. Sinds 2009 heeft een aantal belangrijke wets- en beleidswijzigingen plaatsgevonden in het kader van de procedure bij inkomende zaken internationale kinderontvoering. De vraag die centraal staat in dit onderzoek luidt: Worden de recente wijzigingen uitgevoerd zoals beoogd en hoe verhoudt zich de Nederlandse uitvoeringspraktijk ten opzichte van de uitvoering in andere landen met een vergelijkbaar stelsel? Het onderzoek richt zich niet alleen op de vraag hoe de procedures feitelijk verlopen, maar ook hoe de huidige uitvoeringspraktijk wordt ervaren door alle betrokken partijen. Daarbij wordt onderzocht in hoeverre er knelpunten zijn. Naast een nationale evaluatie, vindt een rechtsvergelijking plaats met Engeland & Wales, Zweden en Zwitserland om te bezien hoe de Nederlandse uitvoeringspraktijk zich verhoudt tot de uitvoeringspraktijk in deze landen
Legal anthropology from the Low Countries( Book )

3 editions published in 2009 in English and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

While one author observes that conflict rules are absent in Ecuador, the other finds a centuries old one in Belgium
Verschijnen voor de rechter : hoe het hoort en het ritueel van Turkse verdachten in de rechtszaal by Wibo van Rossum( Book )

2 editions published in 1998 in Dutch and held by 12 WorldCat member libraries worldwide

Geschikt of niet geschikt? : schikkingsgedrag van de civiele rechter en de invloed daarvan op partijen by R. J Verschoof( Book )

3 editions published in 2018 in Dutch and held by 11 WorldCat member libraries worldwide

Wat doen civiele rechters en kantonrechters op zittingen als het op schikken aankomt? Welke middelen zetten ze in? Gaan ze ook in op een eventueel onderliggend conflict? Hoe werkt dat in op partijen: wat heeft invloed op hun opstelling tegenover een schikking? En ervaren zij de zitting dan als procedureel rechtvaardig?00Verschoof en Van Rossum observeerden honderd comparities na antwoord (vijftig civiel en vijftig kanton), legden vooraf en achteraf aan de zittingsdeelnemers vragenlijsten voor en interviewden de rechters en partijen na afloop. Het resultaat geeft een goed beeld van wat werkt in de zittingszaal. In dit boek vindt u antwoorden op vragen als: wanneer heeft het beproeven van een schikking geen zin, wanneer wordt bij het beproeven van een schikking door partijen dwang ervaren, en zijn er pre-existente factoren die het bereiken van een schikking bevorderen?
Wraking bottom-up : een empirisch onderzoek by Wibo van Rossum( Book )

2 editions published in 2012 in Dutch and held by 9 WorldCat member libraries worldwide

Gelet op de cultuur : reflectie op de relevantie van culturele achtergronden van etnische minderheden in de Nederlandse rechtspraktijk by Wibo van Rossum( Book )

2 editions published in 2007 in Dutch and held by 4 WorldCat member libraries worldwide

Alevilik( )

1 edition published in 2004 and held by 1 WorldCat member library worldwide

Over het alevitische geloof en de mystiek, de personen die alevieten vereren, feest- en rouwdagen, gedichten, alevitische jongeren die hun mening geven, specifiek alevitische muziek, en meer
 
Audience Level
0
Audience Level
1
  General Special  
Audience level: 0.00 (from 0.00 for Internatio ... to 0.00 for Internatio ...)

Alternative Names
Rossum, Wibo M. van 1961-

Rossum, Wibo M. van, 1961-2018

Rossum, Wilhelmus Maria van

van Rossum, Wibo

Languages
Dutch (13)

English (3)