60f Martí i Castells, Anna [WorldCat Identities]
WorldCat Identities

Martí i Castells, Anna

Overview
Works: 2 works in 5 publications in 3 languages and 5 library holdings
Roles: Author
Publication Timeline
.
Most widely held works by Anna Martí i Castells
Magnetotelluric Investigation of Geoelectrical Dimensionality and Study of the Central Betic Crustal Structure, A by Anna Martí i Castells( Book )

3 editions published between 2006 and 2007 in English and held by 3 WorldCat member libraries worldwide

Caracterització litosfèrica de zones geològicament complexes mitjançant el mètode magnetotel·lúric : casos d'Alberta (Canadà) i de la Serralada Bètica (Espanya) by Oriol Rosell Novel( Book )

2 editions published between 2013 and 2014 in Spanish and Catalan and held by 2 WorldCat member libraries worldwide

El mètode magnetotel·lúric és una tècnica geofísica de font natural i no invasiva que permet caracteritzar la resistivitat elèctrica del subsòl. Permet caracteritzar contrastos significatius de resistivitat elèctrica, així que és útil per caracteritzar els límits en profunditat de les conques sedimentàries, les estructures internes dins de la litosfera (subduccions, fusions parcials, mineralitzacions, etc ...) o fins i tot per identificar el límit litosfera-astenosfera si s'utilitzen estacions de llarg període. En aquesta tesi s'aplica el mètode magnetotel·lúric en dues zones d'estudi amb una estructura litosfèrica que es troba actualment en discussió. La primera zona correspon a la Serralada Bètica (Espanya) i està ubicada al límit de dues plaques tectòniques, l'Africana i la Ibèrica. Els darrers anys s'han proposat diversos models geodinàmics per explicar la seva estructura litosfèrica, però cap d'ells ha tingut en compte dades geoelèctriques. Degut als bons resultats que el mètode magnetotel·lúric ha presentat en altres zones de límit de plaques i a que ja existien dades de treballs previs a la part central, es va decidir adquirir noves dades i ampliar la zona d'estudi a gairebé la totalitat de la Serralada. Conèixer la distribució de la resistivitat elèctrica a escala litosfèrica ajuda a discriminar entre els models geodinàmics existents i imposar constrenyiments en models futurs. La segona zona d'estudi considerada en aquesta tesi es troba a la província d'Alberta (Canadà), que presenta una litosfera amb unes característiques molt diferents a l'anterior però també desperta un gran interès degut a la possible presència d'una forta anisotropia elèctrica generalitzada. Els estudis realitzats fins a l'actualitat descriuen l'escorça com anisòtropa, però en utilitzar codis d'inversió isòtrops no han estat capaços de trobar un model que reflecteixi l'estructura que realment presenta. L'objectiu de l'estudi realitzat en aquesta tesi és determinar si realment hi ha materials anisòtrops a la litosfera i, en cas afirmatiu, modelitzar-la utilitzant un codi que tingui en compte aquest efecte. Quan la zona d'estudi és geològicament complexa com en aquests dos casos hi ha aspectes que s'han de considerar quan s'hi volen realitzar estudis magnetotel·lúrics. Així, mentre que l'adquisició i el processat de les dades es poden dur a terme de manera similar a qualsevol altre estudi magnetotel·lúric, l'anàlisi de la dimensionalitat de les dades (és a dir, identificar les estructures dominants a la zona d'estudi com a 1D, 2D o 3D) i l'elecció del tipus de modelització a utilitzar requereixen una avaluació de certs paràmetres que s'han de tenir en compte obligatòriament. En aquesta tesi es tracta aquesta avaluació en dos casos de zones geològicament complexes: quan hi ha presència de materials elèctricament anisòtrops i quan les estructures regionals són tridimensionals
 
Audience Level
0
Audience Level
1
  Kids General Special  
Audience level: 0.94 (from 0.93 for Magnetotel ... to 0.96 for Caracterit ...)

Alternative Names
A. Martí wetenschapper

Martí Castells, Anna

Languages