Avaluació del risc per despreniments rocosos en carreteres : exemples d'aplicació. (Book, 2011) [WorldCat.org]
skip to content
Avaluació del risc per despreniments rocosos en carreteres : exemples d'aplicació. Preview this item
ClosePreview this item
Checking...

Avaluació del risc per despreniments rocosos en carreteres : exemples d'aplicació.

Author: Xavier Llimós Morera; Jordi Corominas i Dulcet; Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona.; Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica.
Publisher: 2011.
Dissertation: Tesina -- Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona. Departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica, 2011 (Enginyeria Geològica).
Edition/Format:   Thesis/dissertation : Document : Thesis/dissertation : eBook   Computer File : CatalanView all editions and formats
Summary:
En aquesta tesina s'ha realitzat una anàlisi qualitativa i quantitativa del risc per despreniments rocosos a tres trams de carretera ubicats a la zona del Ripollès i al límit entre la comarca d'Osona. Aquests trams de carreteres han estat seleccionats després d'una gran recerca de dades de despreniments obtinguts a partir de diferents fonts. Tot i que s'ha aconseguit informació de la majoria de carreteres del  Read more...
Rating:

(not yet rated) 0 with reviews - Be the first.

Subjects
More like this

Find a copy online

Links to this item

Find a copy in the library

&AllPage.SpinnerRetrieving; Finding libraries that hold this item...

Details

Genre/Form: Tesis i dissertacions electròniques
Material Type: Document, Thesis/dissertation, Internet resource
Document Type: Internet Resource, Computer File
All Authors / Contributors: Xavier Llimós Morera; Jordi Corominas i Dulcet; Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona.; Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica.
OCLC Number: 804759694
Notes: Descripció del recurs: 17 de febrer de 2012.
Description: 1 online resource (1 recurs electrònic.)
Other Titles: Treballs acadèmics UPC.

Abstract:

En aquesta tesina s'ha realitzat una anàlisi qualitativa i quantitativa del risc per despreniments rocosos a tres trams de carretera ubicats a la zona del Ripollès i al límit entre la comarca d'Osona. Aquests trams de carreteres han estat seleccionats després d'una gran recerca de dades de despreniments obtinguts a partir de diferents fonts. Tot i que s'ha aconseguit informació de la majoria de carreteres del Ripollès, s'ha fet una selecció de les dades i dels trams per poder acotar millor la tesina. Per altra banda moltes dades localitzades no han estat prou concretes respecte els volums i les localitzacions exactes. Per altra banda algunes carreteres han presentat una o cap incidència. Els trams triats si que han sofert un nombre d'incidències prou interessant per estudiar-ne el seu risc de despreniments. A continuació s'ha portat a terme una recerca bibliogràfica exhaustiva per tal de conèixer l'estat de l'art sobre els diferents mètodes existents que permeten avaluar el risc i la perillositat de talussos en carreteres, ja sigui de forma qualitativa o quantitativa. A partir d'aquí s'ha realitzat un treball de camp, on s'ha fet una observació d'un total de 58 talussos que han englobat els tres trams estudiats. S'han observat els paràmetres tals com alçada del talús, característiques de la carretera, SMR ... etc. Aleshores es s'ha fet un estudi qualitatiu del risc en els tres trams, a partir de les dades de camp i de la discretització de la zona. S'ha utilitzat per aquest estudi el RHRS proposat per Buddeta (2004), per ser un dels mètodes qualitatius més famosos i utilitzats en aquests àmbits d'estudi. Finalment s'ha realitzat una relació magnitud freqüència dels trams tot i que hi haver poques dades dels volums despresos i es s'ha fet una anàlisi quantitativa. En ambdós estudis els resultats han estat de risc baix pels vehicles que circulaven per les vies. S'han comparat els resultats i se n'han tret diverses conclusions.

Reviews

User-contributed reviews
Retrieving GoodReads reviews...
Retrieving DOGObooks reviews...

Tags

Be the first.
Confirm this request

You may have already requested this item. Please select Ok if you would like to proceed with this request anyway.

Close Window

Please sign in to WorldCat 

Don't have an account? You can easily create a free account.